Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Blíží se Majáles Ostrava

Publikováno: 17.4.2024

Letošní již 28. ročník Majálesu Ostrava se bude konat na Slezskoostravském hradě v pátek 17. května. Pořádají jej studenti Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Ostravské univerzity. Návštěvníci se mohou těšit na tři hudební scény, na nichž vystoupí celkem 20 umělců. Kromě toho měsíc před samotným Majálesem čeká na jeho příznivce řada dalších akcí, které pro ně připravuje studentská organizace Younie, stejně jako samotný Majáles.

 

Xindl X i Sergej Barracuda

„V organizačním týmu panuje opravdu dobrá nálada, vše běží podle plánu a všichni se moc těšíme. Pěkné počasí a vyprodaný areál by byly pro nás největší odměnou. Vstupenky jsou v předprodeji za pouhých 350 korun a můžete je zakoupit na webových stránkách Majálesu,“ říká prezident organizace Petr Grác.

Mezi největší lákadla letošního ročníku patří Xindl X, devětkrát nominovaný na cenu České hudební akademie Anděl v kategorii folk a country a světoznámí DJs Camo & Krooked.

Fanoušci rapu si přijdou na své s Robinem Zootem, představitelem labelu Milion+, za členy Ty Nikdy dorazí Paulie Garand a MC Gey. Diváci se také mohou těšit na rodáka z Ostravy Sergeie Barracudu a talentovaného zpěváka Adama Mišíka. Na pohodovou vlnu naladí písničkář Pavel Callta, mladá naděje rocku Trocha Klidu nebo zpěvačka s arménskými kořeny a objev poslední doby Pam Rabbit. Trefné texty doplní Vojtaano a o závěrečnou párty se postará DJ Forgen.

Největší hvězdou letošního Majálesu Ostrava za elektronickou scénu bude ikonické rakouské duo Camo & Krooked, které působí na scéně od roku 2007 a headlinuje festivaly po celém světě. Společně s MC Daxtou tvoří trojici, která zanechá nezapomenutelný zážitek každému, kdo se ocitne na parketu. Dále vystoupí jeden z nejznámějších slovenských DJs na DnB scéně Changing Faces a místní senzace Bea, doprovázená nejmladším členem Hoofbeats Leduysleduy. Nesmí chybět ani Madface společně s Apokainem a Magenta & Pain.

 

Majálesový měsíc a hokej

K Majálesu Ostrava je krom oslav studentství také neodlučitelně spjat Majálesový měsíc plný různorodých zábavných akcí, her a soutěží. Ať už jde o tradiční Beerpong, kde si účastníci mohou ověřit své dovednosti nejen v přesnosti hodu nebo letošní novinku - Kolejáles, kde se kromě skvělé muziky, nabitého doprovodného programu a uvolněné atmosféry také dozví výherce celorepublikové soutěže studentských kapel Uniband Contest. Společně s výherci DJ Contestu si zahrají na samotném Majálesu. Jiné zas osloví živé ulice, zaplněné Majálesovým průvodem plným masek, který potěší všechny fanoušky MS v hokeji. Letos se totiž průvod ponese právě v duchu hokeje.

25. dubna - Beerpong (Minigolf kolejí VŠB-TUO)

30. dubna - Kolejáles (Minigolf kolejí VŠB-TUO)

17. května - Tradiční majálesový průvod (centrum Ostravy)

Více na: www.majalesostrava.cz

Majáles OstravaMC GeyPavel CalltaRobin ZootSergei BarracudaXindl X


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO