Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Frontman Wohnout v Galerii ZaZa

Publikováno: 11.4.2024

Galerie ZaZa na ostravské Sokolské třídě vystavuje od 10. dubna práce frontmana skupiny Wohnout Jana Homoly. Výstava pod názvem Art332 je průřezem dosavadní výtvarné tvorby umělce.

Jan Homola se narodil v roce 1976 v Praze a je vystudovaným loutkařem. Léta se živil jako grafik. Je frontmanem kapely Wohnout, zpěvákem, kytaristou, hudebním skladatelem, stejně jako úspěšným malířem a výtvarníkem v uměleckém projektu Art332, který založil spolu s uměleckou partnerkou, kurátorkou Renátou Mužíkovou.

Od první společné výstavy v pražském Mánesu v roce 2018 mají jako Art332 na svém kontě cca 70 výstav u nás i v zahraničí.

„Od druhé poloviny devadesátých let aktivně cestuji po světě. Přivážím amatérské fotky z nejrůznějších koutů naší planety, nejčastěji foceny telefonem, nebo malým kapesním foťákem. S kamarádem Zemánkem jsme zvládli několik cyklistických expedic, jako byla například cesta z Prahy do Turecka. Svůj život jsem zasvětil skateboardingu, na který jsem se poprvé postavil v půlce osmdesátých let. Tenhle moment byl krom prvního hrábnutí do strun tím nejzásadnějším. Jsem také chodcem přírodou a houbařem,“ popisuje své záliby Jan Homola.

V Ostravě Homola vystavuje svá díla poprvé, byť jako hudebník město dobře zná. S kapelou Wohnout zde mnohokrát koncertoval, město má prochozené. „Ostrava má krásné specifické barvy,“ prohlásil umělec během vernisáže a jako překvapení pro přítomné ukázal svůj nejnovější obraz na kusu lepenky, který během svého krátkého pobytu v Ostravě namaloval. Je na něm tvář ženy ve fialovo černo bílém provedení. Obraz Jan Homola nazval Madame Ostrava.

Výstava Art332 Jana Homoly v Galerii ZaZa potrvá do 31. května 2024.

Frontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZaFrontman Wohnout v Galerii ZaZa


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO