Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Akce v Ostravě

Back to Black

Ostravská kina

Životopisný, Velká Británie/USA, české titulky, 123 minut

  • 18. května 2024
  • 17:45
  • Kino Luna

Byla zjevením a jedním z největších pěveckých talentů 21. století. Mohla dokázat neuvěřitelné věci. Ale nestihla to. Ve filmu Back To Black prožijete krátký, ale o to intenzívnější životní příběh Amy Winehouse.

Dva lidé měli zásadní vliv na život a kariéru Amy Winehouse (Marisa Abela). Tím prvním byla její babička Cynthia (Leslie Manville), svérázná, oduševnělá a originální žena, která jí předala svou živočišnost, lásku k jazzu, touhu jít vždycky vlastní cestou a nedělat na ní kompromisy. Tím druhým člověkem byl její přítel Blake (Jack O´Connell). Život s ním připomínal jízdu na hodně zběsilé horské dráze, během níž si Amy osvojila pár nepříjemných závislostí. Paradoxně v nejsložitějším období svého života, v době, kdy o oba tyhle opěrné body přišla (babička zemřela na rakovinu plic a s Blakem se rozešla), vznikla její zásadní deska Back to Black, která patří k tomu nejlepšímu, co v hudbě 21. století prozatím vzniklo. Amy se díky ní stala superhvězdou, dala se znovu dohromady s Blakem, ale pozornost celého světa, které se ji dostávalo, neměla tahle možná až příliš křehká holka šanci ustát, i když se o to snažila a málem se jí to podařilo. „Chtěla jsem Amyin příběh natočit z jejího úhlu pohledu. Jediná pravda o jejím životě se skrývá v jejích písničkách. Rozhodla jsem se proto vyprávět jejími slovy, jejími texty. V nich se vyznává ze své lásky, bolesti, svých zklamání. Jsou plné hlubokých emocí a dost často i drsného humor,“ říká režisérka Sam Taylor-Johnson. Album Back To Black získalo pět cen Grammy, prodalo se ho přes 16 miliónů kusů a jeho podstatné písničky, včetně Rehab, Love is a Losing Game a titulní Back To Black, uslyšíte ve filmu.

Pokladna otevírá hodinu před začátkem prvního představení, zavírá 15 minut po začátku posledního představení daného dne.

GALERIE

Back to BlackBack to BlackBack to Black

VSTUPENKY

150,-

 

Vstupenky zakoupíte online zde

MÍSTO AKCE

Kino Luna

Výškovická 2651/113
Ostrava - Zábřeh
70030

www.kulturajih.cz/cz/kino/ 


   

DALŠÍ AKCE v místě (70)

+ dalších 62 akcí

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO